29 januar 2012

en vinner!


En heldig vinner er trukket av min aller første gi-vekk. Dette var moro å ha, og blandt 94 lodd og ved  litt hjelp av random var det Merete K (uten blogg) som stakk av med et nummerskilt fra Ramsign denne gangen.
Blir fleire sjangser til å vinne flotte saker her inne heretter, å gi vekk ting til kjekke lesere er gøy! Skulle ønske eg kunne gi vekk til alle og en kvar som la att fine kommentarer:)

Gratulerer så masse Merete K!

Ha ei ny fin veke
 alle sammen, og takk for koselige
bursdagshelsinger til 5 åringen i huset!

                                                                                  Kristine

23 januar 2012

hipp hurra!


Medan vi venter på at gjestane skal komme....




I dag fylte verdens finaste Emilie endelig 5 år!
 Navnedag har ho også, og det er heilt tilfeldig:) Her er det feiring tre dager til ende, og prinsessa er strålande fornøgd med det:)


Bordet er dekka på ei knappheit med creperuller, kroner og papir pom-pommer frå Søstrene Grene. Enkelt og dekorativt og hærlig med et lite fargekick innimellom.:)

                                    Kristine

15 januar 2012

til å få hjertebank av!



 Og då er det denne skjøre, uglaserte telysholdaren med fin augestikkar trykt på innsida eg meiner. Rett og slett nydelig er det når det lyser gjenom det skjøre porselenet. Kremmerhusskatt til 49 kr. 

 




Min har fått selskap på et gammalt sølvfat attmed støvblåe lys, en finfin bursdagsgavevase frå super-kollega Martine og (enda en) ny blå keramikkvase pluss litt lerkekvister frå jula. Go blanding med andre ord!
Putesamlinga som i går låg i en stabel er som eg lovde dokke i går plassert i soffaen. En miks av nye og gamle, men har enda et par-tre liggande som skal få havne i slagbenken og soverommet tenke eg. Puter er en genial måte å fornye på, utgjer så masse med lite, liker!

Minner om giweawayen som du finn her! Viser seg at det har vore umulig å legge inn kommentarer i det siste, men dette skal no vere fiksa så bli gjerne med:) Held den gåande til 29.01.
                                                                                   
                                                                                                                      Kristine

14 januar 2012

inspirasjon

i n s p i r a s j o n ...



...eg har henta gjennom veka som var. Så mykje nytt og fint som sto mitt navn på, og so hærlig med ny inspirasjon! I den svartkvitte utstillinga kunne eg forresten "flytta rett inn i." Makan til lekre saker!

Stikkord på det nye er:

* oliventre
*keramikk
* ulike tekstiler i lin, bomull og pels
* grovfletta kurv
* lykter
*naturen

 Så noko av dette har absolutt blitt med heim ja. Akkurat no ligg det blant anna en stor stabel med puter klar til plassering her. Kan vise det i morgen kanskje?

Såg du noko du likte?

Utrulig kjekt at så mange har funne veien inn hit og vil bli med på giwe awayen på husnummerskilt, held den gåande ei stund til så prøv gjerne lykka!
Fortsatt fin helg!
                                                            Kristine

04 januar 2012

gi-vekk hos meg:)

Kva er vel bedre enn å kunne starte blogg året med en flott giveaway her inne på bloggen?!

No kan du vinne et kjempeflott husnummerskilt i emalje frå det danske firmaet Ramsign Går du inn på linken kan du sjå og lese om alle dei fine skilta/designa.



                                     Og slik kan du vinne :

1 lodd = kommentar på innlegget her.
2 lodd = kommentar og bli følger ( eller ver det frå før)
3 lodd = kommentar, bli følger (eller ver frå før:) og link til sida.



Vinneren blir trekt den 29 januar.

Husk å skrive kor mange lodd du trekker.
Har du ikkje eigen blogg, så legg du att mailadressa di i kommentaren. Må klare å nå tak i deg hvis du har vinnerlykke!

-Tvitvi!

Takk til Ramsign :)

02 januar 2012

tilbakeblikk II



Sommermånaden juli, stillaset står rundt huset og vi måler og måler. Vi har avstemmning på facebook om kva farge vi skal ha på muren, medan panelfargen er grei, det måtte bli heilt kvit. Tek til slutt ferie frå både maling og bloggen og kjøre til sørlandet på ferie.



August er fin. Lyset er bra, tek mange bilder eg liker. Merker eg lengter mot sommer når eg ser tilbake på terassebilder,sørlandsmotiv og sylteproduksjon av valldaljordbær,nam!





September kom fort, og litt små forandringer inne. Hausten er i anmarsj, og då kjem det lett litt nye puter, lys og anna frå Kremmerhuset inn.  Ellers ingen store prosjekt denne hausten.





Oktober!
Bildet av det tapeserte skapet  oppe i gangen kjem med på nib si gallerirunde, tapetutfordring. Liker den tapeten av cow parsley, eller hundekjeks på nynorsk:)




Planter lærketre i det fine novemberveret og er miljøbeviste inne, plast og papir i kvar sin dunk, takk!
Begynner å gledes til jul, adventsfatet kjem på bordet siste veka i november.




Julepynten går i svart, grå, natur i år, klarer ikkje det raude. Bildet over kjem i Nib sitt galleri over tema jul, ikkje værst:)

Jobb og familie er desember for meg, så bloggen tek seg en real juleferie. Her er små glimt frå jula.




Det var mine tilbakeblikk, 2011 er over og  no har vi begynt på et nytt år, håper du vil følge på videre i 2012!

                                             Kristine

01 januar 2012

tilbakeblikk I



..på bloggåret som gjekk. Etter en real juleferie på bloggen og litt ettertanke ang vidare blogging) så begynne eg med et lite tilbakeblikk på året som gjekk. Synest det er så fint å lese om andre som lager 2011 collage, så here we go!

Januar kom og jula er rydda ut av huset. Bursdagfeiring er minst like viktig som jul, og å fylle 4 år går ikkje ubemerka hen:) På utsida jobber snekkere i sprengkulda med etterisolering, ny bordkledning og nye vindu på to sider av huset. 
Februar byr på et lite hopp på bloggen min, nyheten om at eg har funne gamle originale trekasser på Plantasjen til 149 får mange bloggere til å ta turen til sitt lokale utsalg. Eplekasser er forresten det mest søkte ordet på bloggen min, morsomt synest eg!


Med mars og våren kjem behovet for litt farge, prøver meg med mint, men det blir kortvarig. Blått og grått kjem i staden, og er faktisk med enno. April går bla med på å montere masse meir kjøkkenskap etter en tur på Ikea. Påskemåneden går ellers med til riving, sparkling og pussing av gammalt panel i gangen. Nokre småmøbler til barnerommet får også svinga målarkosten over seg. Våren er ei fin tid til slike prosjekt, dagslyset blir bedre også, og det går an å ta bilder etter arbeidstid til og med, hurra!


I slutten av mai er gangen klar, både oppe og nede og vi nyt krittkvite flater og varme i golvet. Et ukjent antall liter måling har gått med, og en begynner å ønske at døgnet har fleire timer. Men ferdig vart vi og eg rekk en liten tur til Island med gode kollegaer før juni byr på spennande besøk av freelancefotograf og journalist..

Jammen var det koselig å bla seg litt tilbake i arkivet her, fortsetter på resten av fjoråret i morgen!

Med gode ønsker om et nytt flott år til alle som er innom:)
- og takk for det gamle!

                                                                      ♥  Kristine